PL v Bozkově

14.09.2009 20:22

 V neděli 13.9.2009 Se konalo finále ligy v Bozkově. Po menších zpoždění se nám podařilo vypravit materiál i sebe na soutěž, kde nás čekal uplně nový areál místního sboru. Bozkováci měli problémy se zatravněním a tak trávník je asi jediná věc co by se dalo pořadatelům vytknout.

Jak je již zvykem na PL najdříve starovala družstva žen. Holky po menších zaváhání na sačkách poslali vodu dopředu na 11 sekundě.  Voda letěla v před a časomíra se zastavila na čase 19,04 respektivě v pravo na 19,94. Už po doběhnutí bylo jasné , že jsme si zpravili chuť po výbuchu v Raspenavě, kde jsme měli v sobotu problémy s technikou. Po doběhnutí posledního družstva nám zustali brambory, ale to z celkově 17 družstev berem jako supr úspěch. Zbytek soutěže se samozřejmě starší generace věnovala sledování zbytku startovního pole a ta mladší jak je zvykem bavila družstva Libuně a Tatobit u stánků:-).

Po dlouhé pauze se blížil pomalu start kluků. Pro nezkušenost se sestřikama Pavlíka(béčkař, strojník) jsem se rozhodl oslovit Jirmiho z Tatobit aby nám zaběhl pravý proud. Při přípravě základny panovala dobrá nálada a ta se promítla i do útoku. Po startu vznikli menší problémy na béčkách a tak se valila voda dopředu o něco pomaleji než bylo zapotřebí. Nicméně i tak se mi podařilo sestřelit sklopku s časem 15,37. Škoda že to Jirmi nepotvrdil a sestříkl 16,09.....i tak celkové osmé místo beru jako supr úspěch. 

Karlinské áčko šlo na start cca po 15 minutách po nás. Tak trošku kombinovaná sestava s Míšou na mašině, Jirkou na béčkách a Pavlikem na proudu. Na koši Simír dal jeden ze svých jistějších košů  a tak voda byla ve stroji na 8,5. Výstřik těsně za hranicí 15 sekund a první sestřk Pavliku 16,11, škoda že ho Bíňas nepotpořil a se svým časem 17,20 zařadil  áčko na celkové 17.místo. Nicméně pochvala pro Pavlika a jeho výkon. 

Ještě musím podotknout, že soutěže se zůčastnilo 53 družstev a zase se ukázala kvalita Pl kdy ještě 23 družstvo dosáhlo času pod 18 sekund. Ahoj.