Podkozákovská liga a Noční pohár v Jesenným

19.07.2009 18:59

Podkozákovská liga a Noční pohár v Jesenným

Napsal uživatel Alena Vyskočilová  
Středa, 15 Červenec 2009 11:06 

Pokračování Podkozákovské ligy tentokrát v Tatobitech. Závod začal kategorií žen. Počasí
bylo přívětivé, ale závodní trať byla pěkně rozbahněná. 
Jako první z nás na start šly holky z Jeřmanic, kterým se nevydařil středový spoj na pravém céčku i přesto nevzdaly závod a doběhly s časem 34,43 a získaly tak 11.místo. 
Po ženách následovali muži a to Karlinky A. Malé zaváhání na pravém proudu, ale dosažený čas byl 18,17 a 18.místo. Následovalo družstvo Karlinek B, kdy měli předčasný start a byli vráceni zpět na přípravnou čáru. Po druhé se se start vydařil a kluci vyběhli. Zde bylo velké zaváhání na savicích, kdy proudaři museli čekat na vodu. Dosažený čas byl 22,48 a 25.místo. 
Po menší přestávce v Penny marketu jsme se přemístili do vesničky Jesenný. Postavili jsm e stany a prozkoumali netradiční terén, který měl uměle vytvořené dvě kopcovité vlny.
Jako tradičně začínaly ženy. Holky z Jeřmanic těsně před tím než šly na start zjistily že nemají mašinu v pořádku a musely si přehodit pořadí na konec. Mašinu jsme ztihli opravit a holky šly na start. Od spojů až k levému proudu všechno super. Jen na pravém proudu malý prostřik přesto dosáhly času 20,56 a skončily na 1.místě.
Po ženách následoval dorost. Útok se povedl a skončili na 2.místě s časem cca 19,53. Poté odstartovali muži Karlinky A zaváhání na rozdělovači dosažený čas byl 18,17 a 11.místo. Druhé družstvo Karlinek B mělo též problém na rozdělovači a dosáhli času 19,63 a skončili na 14.místě. 
Do ranních hodin jsme slavili úspěch holek a můžu říct, že soutěže jsme si dost užili a za rok pojedem zas.